Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


                                                                Akatsuki   

 jelentése: Hold

 Az Akatsuki szó jelentése: Hajnal. (A "Vörös Hold" jelentés tévesen kering az interneten) A szervezet S-rangú bűnözőkből áll. A legtöbbjük missing-nin. Ők azok, akik elhagyták a falujukat egy nagyobb általuk okozott katasztrófa után. Orochimaru elhagyásával, Sasori és Kakuzu halálával és Hidan eltűnésével jelenleg 7 aktív tag van. Sasori helyére egy új tag Tobi csatlakozott (FWA kedvenc). A legtöbb tag viseli a fejvédőjét, ami karcolással van díszítve. Szokványos uniformis a fekete kabát, amin vörös felhők vannak, ezen kívül mindenki hord gyűrűket, ami az Akatsuki ranglétráján elfoglalt helyét jelzi.

Mikor szétszóródnak új jutsukat, technikákat és tudást gyűjtenek. A végső céljuk a világuralom, ehhez három fő lépést kell véghezvinniük. Az első lépés a pénz beszerzése. A második: létesíteni egy első számú zsoldos hadtestet. A shinobi nemzetek saját maguk termelik a pénzüket, illetve háborúban elszednek némi pénzt. Mivel nem közelít mostanság túl nagy háború, a shinobi nemzetek nem is nagyon görcsölnek. A nagy shinobi nemzetek meg tudják magukat védeni, ám a kisebbek nem. Az Akatsuki hátsó szándéka háború kirobbantása, és hogy így drága pénzért óvják az országokat. Ezért kell nekik minél több bijuu (démonok), hogy azokat uszítva új háborúkat robbantsanak ki. Végül kontrolálni akarják az összes harcot, irányítani azokat, a kisebb nemzeteket megerősíteni és velük bevenni a nagyobbakat. A harmadik lépés így: a világon való uralkodás.

Az egyik fő cél az összes démon beszerzése, illetve azok személyek begyűjtése, akikben van a bijuu. Ezek közül már megismerkedhettünk néhánnyal. Ott van a Gaaraban lévő egy farkú démon, a Shukaku, vagy a kilencfarkú rókadémon Narutoban. Mint tudjuk, Gaaraból kiszedték már a Shukaku-t, ezen kívül három másik bijuut távolítottak el. Az egyiket Nii Yugito hordozta magában, ez a kétfarkú macskadémon volt. A másik kettő ismeretlen. Nii Yugito és a két anonim is meghalt a művelet során. Az Akatsuki a Folyó országában táborozott, egészen addig, amíg az a hely el nem pusztult. Hogy most hol van a főhadiszállásuk nem tudni.

A barlangban, amely elpusztult tartották a pokol királya szobrát. A szája és a keze látszódik ennek a tákolmánynak. A felfordított ujjak mindegyikén egy-egy Akatsuki tag áll, abban a sorrendben, hogy milyen szerepet töltenek be a szervezetben. A tagoknak nem muszáj ott lenniük a barlangban, valamilyen holografikus technikával megoldják a dolgot. A művelet három napig tart. A tagok a GenryuuKyuu Fuujin technikát alkalmazzák. Kilenc sárkány jelenik meg, ami a démonhoz kapcsolódik, és nekilát kiszívni az erőt. Mikor ez kész van a szobor egyik szeme teljesen felnyílik, ezzel jelezvén hogy vége a műveletnek. A démon hordozója ezután lezuhan, holtan?

                                                                                   

                                                                  Öltözködés:

Gyűrűk és manikűr

Mint más japán szokásokban a gyűrűk itt is jelképesek, az istenekhez való könyörgés jelképei harc előtt. A gyűrűk elhelyezése az ujjakon jelöli, hogy hová kell menniük, mikor egy bijuut távolítanak el. A gyűrűk nagyon fontosak a tagok részéra, Deidara is örült mikor megtalálta sajátját. Orochimaru megtartotta magának a gyűrűt miután kivált a szervezetből, így nehéz volt az új tagnak gyűrűt adni. Tobi, Sasorinak a gyűrűjét kapta meg, de előtte ki kellett állnia az Akatsuki teszteket. Legtöbben manikűrt is viselnek, enyhén lila árnyalatút.

Fejpánt

Mindegyik tag hordja a tradicionális fejvédőket, amelyek azt jelzik, hogy melyik shinobi nemzetből jöttek. Ám van egy kis különbség, ugyanis mindegyik fejpánton van egy karcolás, ami jelzi, hogy már nem vallják ugyanazt az elvet, mint a nemzetük.

 

 

Ez nem más, mint a fekete kabát a vörös felhőkkel. Belülről vörös az egész. A kabát a térdig ér, és van egy hosszú gallér része is. A maradék tradicionális öltözék a saját országából.

 

Kalap

A tagok bamboo kalapot hordanak, hogy elrejtsék kilétüket. Persze ez a fejfedő azonnal eltűnik, mikor harc bontakozik ki.

 

Tagok:

Pein:

 

Pein az Akatsuki vezére, társa Konan titkon Tobinak jelent. Neki kell a többieket biztatnia, hogy azok végrehajtsák a küldetésüket, az összes bijuu befogását. Ő idézi meg a marha nagy szobrot, amivel eltávolítják a démonokat az emberi testekből. Nyugodt harcos, aki jól osztja a parancsokat is. Azt mondják sose vesztett csatát.

 

 Deidara: Ő és társa, Sasori kapták el a Shukakut, ami Gaaraban rejtőzik. A kezén lévő szájakba valami furcsa anyagot adagol, amikből aztán különböző formájú dolgokat gyárt, ezeket éltre kelti, majd felrobbantja őket. Mindkét kezét elvesztette csata közben, az egyiket Gaara, a másikat Kakashi szelte le. Később Kakuzu az egyiket visszaoperálta neki. Sasori halála után Tobi lett a partnere.

 

 Konan: Az egyetlen női tag a szervezetben. Pein mellett dolgozik. Ez a rejtelmes kettős jelent Tobinak, és úgy fest, hogy ő az egyetlen, aki tudja ki is az igazi vezér. Konan át tudja változtatni a testét papírrá, ami aztán lepkévé alakul, így térképezi fel a területet.

 

  

 Itachi:Miután mindenkit lemészárolt a klánjából ?Sasuken kívül- elhagyta faluját és csatlakozott ehhez a bűnszövetséghez. Hoshigaki Kisame a társa. Azt az utasítást kapták, hogy szerezzék meg a Narutoban lévő Kyuubit. Egyszer meg is próbálkoztak ezzel, ám nem sikerült, úgy döntöttek jobb alkalomra várnak.

 

   Zetsu: 

Igen fura figura, az már egyszer szent! A teste egyik része világos, a másik teljesen sötét. Ezen kívül egészen érdekes "virág feje" is van. Egyedül utazott el, megnézni Sasuke és Naruto harcát. Sokat lógott Tobival, mielőtt az Akatsuki tag lett volna. Mikor Tobi csatlakozott folytatta az egyedül létet.

 

  Kisame:

Kisame részt vett néhány gyilkosságban és lázadásban is, végül elhagyta a faluját és csatlakozott az Akatsukihoz. Uchiha Itachi partnere. Azt az utasítást kapták, hogy szerezzék meg a Narutoban élő Kyuubit. Egyszer meg is próbálkoztak ezzel, ám nem sikerült, úgy döntöttek jobb alkalomra várnak.

 

  Kakuzu:

Missing-nin a Vízesés országából. Ő és társa Hidan szerezte be a két farkú macska démont. Fejvadász volt régebben, ám még mostanság is beszünteti az Akatsukis munkásságát egy kis vadászatért. A teste össze van fűzve egy fura kaccsal, amivel kiszedi halott ellenségei szívét, és magába rak. Ez garantál neki elementáris védelmet. Közeli kapcsolatban van a vízzel, de ugyanúgy a tűzzel, széllel, földdel és villámmal is. Kakashi elpusztította a Föld szívét, Hidan véletlenül a Víz szívét, Naruto a Szél és Tűz szívét. Végül Kakashi végzett vele.

 

  Hidan:

Hidan egy hosszú kaszát hord magával, ő a leglassabban támadó a csapatban. Sok eddig ismeretlen országban megfordult már. Ő és társa Kakuzu fogták el a kétfarkú macskadémont. Hidan egy gonosz isten vallását gyakorolja, aminek a neve Jashin. Ez a vallás a káoszt és a halált szereti, Hidan majdhogynem halhatatlan, túlélte a lefejezését is. Egyik Kakuzu-s fejvadászaton megölte Sarutobi Asumát egy ismeretlen technikával, amely visszasugározta az ellenfélre az őt ért fájdalmakat. Felrobbant és porrá égett, Shikamaru végzett vele.

 

  Sasori:Sasori (jelentése skorpió) Deidaraval jöttek a rejtett Kőből. Sasori legendás bábhasználó, 20 évvel a széria kezdete előtt hagyta el a Rejtett Homok faluját. A saját testének egy részét átalakította bábbá, ám némi vért és húst meghagyott saját testéből, ezeket egy ládában őrzi. A "hitokugutsu" metódust használja, hogy az embereket bábbá változtassa miközben azok még élnek, elérve ezzel azt hogy használni tudja a technikájukat még a haláluk előtt.  Meghalt mikor Chiyo és Sakura ellen harcolt, a hezitálás okozta a vesztét, ugyanis nem akart az anyjával végezni, aki addigra már báb lett.

 

  Tobi:

 Zetsu által került be a csapatba, Sasori halála után. Enyhén ügyetlen, udvarias beszélgetés közben. Sasori halála után elfoglalta Sasori helyét a csapatban, megkapta a volt gyűrűjét is, sőt egy csapatba került Deidaraval.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD

(moflincs, 2009.08.27 14:26)

ááááááh ezaz egész az aktsuki-ról a naruto-kunról szedted mi??? am nem tudja valaki h meik récben bukkan fel tobi?? újra meg akarom nézni!!

Re: XDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXDXD

(Unkown, 2012.01.28 22:28)

Tobi?Tobi szinte mindegyik részben szerepel ahol Deidara van.De ha akarod akkor: 32.rész,92.rész tán.Ezek a legjobbak!!!

Akatsuki

(Ungvári Fanni, 2011.03.24 19:52)

a papíros csajt úgy hívják hogy Konan, és egyébként nem marad életben a pein és Konan el fog menni mert egyedül maradt,és Tobi tényleg egy UCHIHA de szerintem ő sem fog meg halni, de Zetshu életben marad és a Kiszame is.

Re: Akatsuki

(Unkown, 2012.01.28 22:24)

Tobi tényleg Uchia de az igazi neve UCHIA MADARA

iloveakatsukiforever

(pein, 2011.05.23 12:48)

hülye vagy bazd meg pein tényleg meghal ja meg kisame is meg zetsu is akatsuki!!!!!!!!!!!!!!

i love akatsuki forever

(pein, 2011.05.07 13:37)

egyépkpnt ki látta deidara és sasuke harcát?én igen és nagyon fasza!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!xD

én én

(king king, 2010.04.24 17:19)

figyejjetek már ez az egész tsizta bolondság az akatsuki akkorr elusztul amikor itachi meghal onnantól nem működik egységes szervezetként csak pei meg a papíros csaj marad életben tobi pedig egy UCHIHA és ő is eltűnik amit itachi meghal és sasuke megöli deidara-t de elöbb elmeséli saslukének hogy itachi így segítette előre és megalakítja sasuke a kege-t aminek aza célja hoyg kinyírja konoha-t

www.hotmail.penge.hu

(ákos, 2009.09.05 14:44)

én még nem láttam párat ezek közül xdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxdxd

...................

(................, 2009.03.04 13:15)

.....................